Halk TV kan kaybediyor: Emin Çapa ve Özlem Gürses Halk TV’den ayrıldı!

Özlem Gürses ve Emin Çapa Halk TV’den ayrıldılar. Çapa ve Gürses, Halk TV’nin patronu Cafer Mahiroğlu ile görüşmeler sonucunda anlaşmaya varamadılar ve ayrılma kararı verdiler.

Halk TV’den yapılan yazılı açıklamada, Emin Çapa ve Özlem Gürses’in ayrılık kararı hakkında şu ifadeler kullanıldı:

“Bazı internet sitelerinde Özlem Gürses ve Emin Çağa ile Halk TV arasında yapılan görüşmelere ilişkin çıkan haberler üzerine izleyicilerimize saygı gereği açıklama yapma ihtiyacı hissettik. Halk TV, kurumsallaşma yolunda bir adım daha atarken, uluslararası yayın standartlarının da gereği olarak, tüm ekran yüzlerinden kişisel YouTube kanallarında yaptıkları paralel yayınlara son vermelerini istedi.

Özlem Gürses ile Emin Çapa bu teklifi ve önerilen diğer ara formülleri de kabul etmeyince, ne yazık ki yollar ayrıldı. Kendilerine bugüne kadarki emek ve katkıları için teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla”

Emin Çapa: “Youtube kanalını kapatmadığı için yollar ayrıldı” tam olarak doğru değil
Gazeteci Emin Çapa, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Her şeyden önce beni etkileyen bir konuda alınacak kararın, karar alınmadan önce benimle konuşulmasını isterim.” ifadelerini kullanırken; kişisel YouTube kanalında Halk TV’de yayına başladıktan sonra çok az yayın yaptığına dikkat çekti.

Emin Çapa’nın Halk TV’den ayrılmasına ilişkin açıklaması şöyle:

“Sevgili dostlarım, Üzülerek, bugün Halk TV ile yolları ayırdığımızı size aktarmak zorundayım. Herkesin haklı olduğu veya kendini haklı gördüğü bazı durumlar var. Öncelikle kanalın bana “yol verdiği” veya “git” dediği doğru değil. Ne olduğunu aşağıda okuyacaksınız.

ilk olarak benim bazı konularda, aşırı katı tutumum var. Her şeyden önce beni etkileyen bir konuda alınacak kararın, karar alınmadan önce benimle konuşulmasını isterim. Benim istediğim gibi olur olmaz ayrı, ama karar alındıktan sonra bana dayatılmasından hoşlanmam.

İkincisi, ortalıkta gördüğünüz, “youtube kanalını kapatmadığı için yollar ayrıldı” tam olarak doğru değil. Kanalıma bakarsanız, HalkTV’de yayına başladığım günden beri ne kadar az yayın yaptığımı görürsünüz. O kadar uzun ve geç saatlere uzayan yayından sonra mecalim olmadı.”

Gürses: Yarın ben de açıklama yapacağım
Gazeteci Özlem Gürses de, Twitter hesabından yarın açıklama yapacağını belirtti. Gürses, şu ifadeleri kullandı:

“Yarın ben de bir açıklama yapacağım… Ama bugün baharın ilk günü ve oğlumun doğum günü… Şimdi onu kucaklamaya gidiyorum. Tüm mesajlarınız için teşekkürler.”

Öne Çıkanlar

Berna Laçin, X Paylaşımı Nedeniyle Gözaltına Alındı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AKP'ye katılmasıyla ilgili...

Fon Soruşturmasında Adı Geçen FKB Başkanı Ali Emre Ballı Ölü Bulundu

Finansal Kurumlar Birliği (FKB) ve Adil Katılım Bankası Yönetim...

Sorumluluk Sınırı

Ünlü Rus yazar Anton Çehov’un (1860-1904), “Eğer ilk perdede...

Fon Vurgununun Ekonomiye Olası Etkileri

Borsa İstanbul’da faaliyet gösteren yüzlerce sağlıklı fon ve halka...

Başsavcılık, Eski SPK Başkanı Gönül için soruşturma talep etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülmekte olan fon soruşturması çerçevesinde eski...

Gündemden

Berna Laçin, X Paylaşımı Nedeniyle Gözaltına Alındı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AKP'ye katılmasıyla ilgili...

Fon Soruşturmasında Adı Geçen FKB Başkanı Ali Emre Ballı Ölü Bulundu

Finansal Kurumlar Birliği (FKB) ve Adil Katılım Bankası Yönetim...

Sorumluluk Sınırı

Ünlü Rus yazar Anton Çehov’un (1860-1904), “Eğer ilk perdede...

Fon Vurgununun Ekonomiye Olası Etkileri

Borsa İstanbul’da faaliyet gösteren yüzlerce sağlıklı fon ve halka...

Başsavcılık, Eski SPK Başkanı Gönül için soruşturma talep etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülmekte olan fon soruşturması çerçevesinde eski...

Altın Koza: En İyi Kadın Oyuncu Hazar Ergüçlü

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj...

Finans Sektöründe Deprem: Büyüme Hedefleri Risk Altında

Türkiye'de geniş çaplı piyasa manipülasyonu incelemeleriyle alevlenen fon çalkantısının...

Dokuz aylık dış ticaret açığı 71 milyar dolar

Ajans Bizim - Dış ticaret dengesi, Eylül 2026 döneminde...
spot_img

İlgili İçerikler

Kategoriler

spot_imgspot_img