• Hakkımızda
  • Reklam Verin
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim
Biz Haberiz
  • Anasayfa
  • Güncel
    • Bilim-Teknoloji
    • Can Dostlarımız
    • Çevre
    • Eğitim
    • İnsan Hakları
    • Kadın
    • Sağlık
    • Tarım
  • Politika
  • Dünya
  • Emek
    • Emek Haberleri
    • Grev
  • Ekonomi
  • Medya
    • Medya
    • Cezaevindeki Gazeteciler
    • Öldürülen Gazeteciler
    • Yitirdiklerimiz
  • Kültür Sanat
  • Yazarlar
    • Ali TARTANOĞLU
    • Attila AŞUT
    • Ayşe ÖZER
    • Banu MERTYÜREK GÜLER
    • Ercüment TUNÇALP
    • Nusret ERTÜRK
    • Orhan AYDIN
    • Rahmi YILDIRIM
    • Saim TOKAÇOĞLU
    • Seda YİĞİT
    • Sezai BAYAR
  • Video
  • Belgeler
    • İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi
    • OHAL – KHK
    • Son Mektuplar
  • Çeviriler
    • Corona Yazıları
No Result
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
    • Bilim-Teknoloji
    • Can Dostlarımız
    • Çevre
    • Eğitim
    • İnsan Hakları
    • Kadın
    • Sağlık
    • Tarım
  • Politika
  • Dünya
  • Emek
    • Emek Haberleri
    • Grev
  • Ekonomi
  • Medya
    • Medya
    • Cezaevindeki Gazeteciler
    • Öldürülen Gazeteciler
    • Yitirdiklerimiz
  • Kültür Sanat
  • Yazarlar
    • Ali TARTANOĞLU
    • Attila AŞUT
    • Ayşe ÖZER
    • Banu MERTYÜREK GÜLER
    • Ercüment TUNÇALP
    • Nusret ERTÜRK
    • Orhan AYDIN
    • Rahmi YILDIRIM
    • Saim TOKAÇOĞLU
    • Seda YİĞİT
    • Sezai BAYAR
  • Video
  • Belgeler
    • İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi
    • OHAL – KHK
    • Son Mektuplar
  • Çeviriler
    • Corona Yazıları
No Result
Tüm Sonucu Görüntüle
Biz Haberiz
No Result
Tüm Sonucu Görüntüle
Anasayfa Manşet

Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktı, altılı masayı terk etti

BizHaberiz Yazar: BizHaberiz
03/03/2023
Kategori: Manşet, Politika
0
Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktı, altılı masayı terk etti
0
PAYLAŞIM
20
GÖRÜNTÜLENME
Facebook'da PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ajans Bizim – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “dayatmalara boyun eğmeyeceklerini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkarak Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu’nu önerdi. 

Akşener, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

“Geldiğimiz noktada iyi parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, tıpkı yıllardır Türk Milleti’ne yapıldığı gibi ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Ve elbette buna boyun eğmeyecektir. 

Sağduyusunu azme çevirecek, kişisel ikmal hesapları üretilmiş devşirme bir siyasetin ‘hınk’ deyicisi olmayacaktır. Çünkü ben ve arkadaşlarım ülkemizin 20 yılı yılını harap eden ucube bir zihniyete karşı ilk günden beri aynı yerde, aynı inançla, aynı kararlılıkla duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz. 

Nasıl ki, 2002 yılında milletin aleyhine plan yapanların karşısında durduksa. Bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki, 2010 yılında milletin istikbaline kastedenlerin karşısında durduk, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki, 2015 yılında milletin canına kıyanların karşısında durduk, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki, 2017 yılında milletin kaderini tek bir kişinin iki dudağı arasına mahkûm etmek isteyenlerin karşısında durduk, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki, 2018 yılında milletimizi iki yumruk arasına sıkıştırıp birlik ve beraberliğinden etmeye çalışanların karşısında durduk, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki, 2019 yılında milletin iradesine ipotek koymaya çalışanların karşısında durduk, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki, 2020 yılında milletin tercihlerini ‘ceketimi assam seçilirim’ diyerek hiçe sayanların karşısında durduk, bütün Anadolu’ya gezdik, bugün da aynı yerde dimdik duruyoruz. 

Nitekim 2023 yılında, yani Cumhuriyetimizin yeni asrında, milletimiz, Cumhuriyetimiz yıpratılan değerleri için, tarumar edilen demokrasimiz için, pranga vurulan hürriyetimiz için bir büyük mücadele verirken ‘ceketimi assam aday ederim’ diyenlerin karşısında da dimdik duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz. 

Bizim seçimimiz dün de belliydi, bugün de belli. Bizim yolumuz dün de aynıydı, bugün de aynı. Karşımıza kim dikilirse dikilsin, önümüze kim çıkarsa çıksın, bizim itirazımız, bizim mücadelemiz dün de aynıydı, bugün de aynı…

Çünkü biz milletimizi bir söz verdik. Milletin sesini bastıran değil, o sesi duyuran olacağımıza söz verdik. Milletin iradesinden korkan değil, o iradeden güç alan olacağımıza söz verdik. Milleti taleplerini hiçe sayan değil, o talebi gerçekleştiren olacağımıza söz verdik. Bu bizim kurtuluş felsefemizdir, bu bizim partimizin kuruluş felsefesidir. Bu bizim temel ilkemizdir. Bu bizim, İyi Parti’nin var oluş sebebidir. 

Biz bugünlere dayatmalara direnerek geldik. Biz bugünlere kirli pazarlıkları reddederek geldik. Biz bugünlere alışılmış yenilgilere karşı çıkarak geldik. Nitekim bu doğrultuda siyasetimizin temeline milletimizi alıp, memleketimizi il il, ilçe ilçe, karış karış gezdik. Milletimizin hem dert ve isteklerini hem iktidara yönelik şikayetlerini hem de bizden, yani muhalefetten beklentilerini dinledik.

Nasıl ki dinlediğimiz dertleri, istekleri ve şikayetleri not edip, milletimizin sesini iktidara duyurduysak… Aynı zamanda bizden, yani muhalefetten olan beklentileri de duyurmak ve karşılamak için yılmadan, yorulmadan çalıştık. 

Ortak aklın ışığında

Biz, İYİ Parti olarak, demokrasiye olan inancımız gereği, her daim ortak aklın ışığında sorunları ve çözümleri konuşabilmeyi hem çağın hem de aklın bir gereği olarak gördük. Bu sebeple de, geçtiğimiz sene, milletimizin ve memleketimizin ihtiyaçlarını düşünerek beş siyasi partiyle birlikte çok önemli bir adım attık.

Tüm farklılıklarımıza rağmen Türkiye için ortak dertlerimize ve bu dertlerin çözümüne yönelik önerilerimize dair güçlendirilmiş parlamenter sistem anayasa değişikliği teklifi ve ortak politikalar metni gibi birçok önemli konuda mutabakat sağladık. 

Ve dün gerçekleşen toplantıda, nihayet ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. Bu doğrultuda beş siyasi parti tek bir ismi dile getirerek Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yönünde görüşlerini beyan ettiler. 

Biz de İYİ Parti olarak üç yılı aşkın süredir sokaklarda, dükkanlarda ve meydanlarda sıklıkla duyduğumuz, milletimizin yoğun bir teveccüh gösterdiğine hemen her yerde şahit olduğumuz ve yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında da uzun süredir Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. 

Yavaş ve İmamoğlu’nu önerdi

Bu iki isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’ydu. Bunun da yanında aday belirleme sürecinin sağlıklı yönetilebilmesi için her bir siyasi partinin ayrı ayrı belirleyeceği araştırma şirketlerinin yapacakları çalışmalar ışığında ortak cumhurbaşkanı adayının veriye dayalı, rasyonel ve objektif bir usul ile belirlenmesini de önerdik. 

Şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edilmiştir

Ancak, maalesef ve maalesef, bu önerimiz masadaki paydaşlar tarafından kesin bir biçimde reddedildi. Yani, milletimizin haklı beklentilerini masanın kararlarına yansıtma çabamız reddedildi. Altılı masanın son toplantısında bir ‘anlayışa’ varıldı. 

Bu vesileyle anlamış olduk ki, şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edilmiştir. Anlamış olduk ki, kişisel ajandalar uğruna mübah sayılan kuyruklu yalanlar, milletin kazandığı bir büyük hakikate tercih edilmiştir. Anlamış olduk ki, yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesaplar 85 milyonun kazandığı kutlu bir zafere tercih edilmiştir. 

İyi Parti’yi bunun için kurmadık

Aziz milletim, biz İYİ Parti’yi bunun için kurmadık. Kurulduğumuz günden bu yanana bir kere bile ‘önce ben, önce İYİ Parti’ demedik. Önce millet, önce memleket demekten asla vazgeçmedik. Bir kez bile milletimize verdiğimiz sözden dönmedik, caymadık.

Yeri geldi parti çıkarlarımızı gözardı edip milletimiz için fedakarlık ettik. Yeri geldi, şahsi hedeflerimizi kenara itip, milletimiz için feragat ettik.  Yeri geldi siyasi hesapları reddedip milletimiz için inat ettik. Hakarete uğradık, dişimizi sıktık. İftiraya uğradık, göğüs gerdik. Linç edildik, yıkılmadık. Bıkmadan, usanmadan, vazgeçmeden konuştuk, anlattık, dinlettik gösterdik. 

Altılı masa bir noter masasına dönüşmüştür

Ancak, ne yazık ki olmadı, olamadı. Üzülerek söylüyorum ki, geldiğimiz son noktada dün itibarıyla Altılı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. 

Milletimizin ortak iyiliği için iyi niyetle oturduğumuz bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tüm alternatiflerin kara listeye alınarak, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür.  

İmzamızın arkasındayız

Geçtiğimiz bir yıllık süreçte ülkemizde demokrasinin yeniden inşası için oldukça önemli bulduğumuz çok kıymetli imzalar attık. Dolayısıyla biz imzamızın ve milletimize verdiğimiz her sözün arkasındayız. Ancak ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız. 

85 milyonun geleceğini kişilerin tahakkümüne teslim edip tehlikeye atmayacağız. Cumhuriyetimizin yeni asrını göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Milletimizin kazanma ümidini yok etmeyeceğiz. Türk devletinin varlığını, Türk milletinin iradesini bir kişinin iki dudağı arasına bırakmayacağız. Ülkemizi sadece kriz üreten bir ucube sisteme mahkûm etmeyeceğiz. 

İlk gün olduğu gibi bugün de inatla ve ısrarla ‘ben’ değil ‘biz’ demeye devam edeceğiz. Millet iradesine uzanan elleri çekecek, tüm dayatmaları yıkacak ve milletimizin sesini tüm Türkiye’ye duyuracağız. 

Millet sizi göreve çağırıyor

İşte bu yüzden, burada Sayın Mansur Yavaş’a ve Sayın Ekrem İmamoğlu’na bir çağrıda bulunmak istiyorum: 

Değerli başkanlarım, siz bu milletin iradesiyle seçildiniz, üzerinize atılan tüm iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız, görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkazın altında bile yalnız bırakmadınız. Ne mutlu size ki, milletimiz gayretlerinizi gördü yanınızda durdu. Milletimiz samimiyetinizi anladı, başının üstünde taşıdı. Milletimiz sizleri sevdi bağrına bastı. Ve bugün de çok kritik bir kırılmanın eşiğinde sizi göreve çağırıyor. 

Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi, bugün de vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı tehlike altındayken, kurumlarımız yapratılıp içleri boşaltılırken, devletimizin itibarı, ciddiyeti ve hafızası her gün birer birer yok edilirken… 100 yıl önce olduğu gibi, bugün de saray hükümeti üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyip milletimizi yokluğa mahkûm ederken… 

Ateşten gömlek giyme vazifesi

100 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimiz istiklalini yine kendi azim ve kararına bağlamıştır. Size de ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır.  Bu vazife, Cumhuriyetimizin yen asrının şafağında yepyeni bir sayfa açma vazifesidir. Bu vazife sadece bir dayatmayı değil, topyekûn dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Bu vazife sadece bir kişiyi değil, kendini milletten büyük gören çirkin bir zihniyeti yenme vazifesidir. Bu vazife sadece bir seçimi değil, geleceğimizin tüm seçimlerini kazanma vazifesidir. Bu vazife milletin sesini duyma vazifesidir. Bu vazife millet iradesini yeniden hâkim kılma vazifesidir. Bu vazife milletin hakkını millete teslim etme vazifesidir. Bu vazife Cumhuriyetimizin 100. yılında, Atatürk’ümüzün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma vazifesidir. 

Nasıl ki bundan 100 yıl önce, şanlı bir iradeyi, tüm engelleri aşıp Samsun’a çıkarttıysa… 100 yıl sonra bugün de bu vazife prangalardan sıyrılıp milletin sinesine varmayı emretmektedir. Hiç şüphemiz yok ki bu vazife reddedilemez bir vazifedir, görmezden gelinemez bir vazifedir. Çünkü bu çağrının sahibi millettir. Çünkü bu sözün sahibi millettir. Çünkü bu karar milletindir. 

Bu saatten sonra bizlere düşen bir seçim yapmaktır. Ya ışıl ışıl bir güneşin altında dimdik duracağız ya da uzayan gölgelerde kaybolacağız. Ya şanlı bir mücadelede milyonlarla yürüyeceğiz ya da trajik bir hikâyede figüranlık yapacağız. Ezcümle ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız. İnanıyorum ki hep birlikte tarih yazacağız.”

Tags: Altılı masaEkrem İmamoğluİYİ PartiMansur YavaşMeral AkşenerMillet İttifakı
Önceki Haber

Edirne Belediyesi şiir dinletisi ve belgesel gösterimi

Sonraki Haber

Kılıçdaroğlu: ‘Hepimizin sorumluluğu var ve sorumlu davranacağız’

BizHaberiz

BizHaberiz

Bağımsız Haber Portalı.

Benzer Yazılar

Manşet

Trajedi hep bize mi?

16/05/2025
“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” konferansı sona erdi
Manşet

“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” konferansı sona erdi

16/05/2025
Rusya ve Ukrayna heyetleri, ‘takas’ konusunda anlaşmaya vardı
Güncel

Rusya ve Ukrayna heyetleri, ‘takas’ konusunda anlaşmaya vardı

16/05/2025
“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” Medya Konferansı başladı
Manşet

“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” Medya Konferansı başladı

16/05/2025
Görsel: Pixabay
Güncel

Konya Kulu’da 5,2 büyüklüğünde deprem

15/05/2025
Gazeteci Furkan Karabay tutuklandı
Manşet

Gazeteci Furkan Karabay tutuklandı

15/05/2025
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu: ‘Hepimizin sorumluluğu var ve sorumlu davranacağız’

Kılıçdaroğlu: 'Hepimizin sorumluluğu var ve sorumlu davranacağız'

Bizi Takip Edin

  • Çok Okunanlar
  • Yorumlar
  • En Son
Görsel: Pixabay

Marmara Denizi’nde deprem

13/05/2025

Uğurlar olsun José Mujica

14/05/2025

Tarihi fırsat, Türkiye’nin parçalanması mı?

14/05/2025

Sırrı Süreyya Önder bir yıl önce vefat etseydi

08/05/2025

Trajedi hep bize mi?

16/05/2025
“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” konferansı sona erdi

“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” konferansı sona erdi

16/05/2025
Rusya ve Ukrayna heyetleri, ‘takas’ konusunda anlaşmaya vardı

Rusya ve Ukrayna heyetleri, ‘takas’ konusunda anlaşmaya vardı

16/05/2025
“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” Medya Konferansı başladı

“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” Medya Konferansı başladı

16/05/2025

Son Haberler

Trajedi hep bize mi?

16/05/2025
“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” konferansı sona erdi

“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” konferansı sona erdi

16/05/2025
Rusya ve Ukrayna heyetleri, ‘takas’ konusunda anlaşmaya vardı

Rusya ve Ukrayna heyetleri, ‘takas’ konusunda anlaşmaya vardı

16/05/2025
“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” Medya Konferansı başladı

“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” Medya Konferansı başladı

16/05/2025
Biz Haberiz

Takip Et

Kategoriye Göre Arayın

  • Ali TARTANOĞLU
  • Attila AŞUT
  • Ayşe ÖZER
  • Banu MERTYÜREK GÜLER
  • Belgeler
  • Bilim-Teknoloji
  • Can Dostlarımız
  • Çeviriler
  • Çevre
  • Cezaevindeki Gazeteciler
  • Corona Yazıları
  • Coşkun KARTAL
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Emek
  • Ercüment TUNÇALP
  • Genel
  • Grev
  • Güncel
  • İnsan Hak.E.B
  • İnsan Hakları
  • Kadın
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Medya
  • Nusret ERTÜRK
  • Öldürülen Gazeteciler
  • Orhan AYDIN
  • Politika
  • Rahmi YILDIRIM
  • Sağlık
  • Saim TOKAÇOĞLU
  • Seda YİĞİT
  • Sezai BAYAR
  • Tarım
  • Video
  • Yazarlar
  • Yitirdiklerimiz

Son Haberler

Trajedi hep bize mi?

16/05/2025
“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” konferansı sona erdi

“Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar” konferansı sona erdi

16/05/2025
  • Hakkımızda
  • Reklam Verin
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

© 2024 Biz Haberiz. Tüm Hakları Saklıdır.

No Result
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
    • Bilim-Teknoloji
    • Can Dostlarımız
    • Çevre
    • Eğitim
    • İnsan Hakları
    • Kadın
    • Sağlık
    • Tarım
  • Politika
  • Dünya
  • Emek
    • Emek Haberleri
    • Grev
  • Ekonomi
  • Medya
    • Medya
    • Cezaevindeki Gazeteciler
    • Öldürülen Gazeteciler
    • Yitirdiklerimiz
  • Kültür Sanat
  • Yazarlar
    • Ali TARTANOĞLU
    • Attila AŞUT
    • Ayşe ÖZER
    • Banu MERTYÜREK GÜLER
    • Ercüment TUNÇALP
    • Nusret ERTÜRK
    • Orhan AYDIN
    • Rahmi YILDIRIM
    • Saim TOKAÇOĞLU
    • Seda YİĞİT
    • Sezai BAYAR
  • Video
  • Belgeler
    • İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi
    • OHAL – KHK
    • Son Mektuplar
  • Çeviriler
    • Corona Yazıları

© 2024 Biz Haberiz. Tüm Hakları Saklıdır.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.Tamam