1945 – 25 Mayıs 2010
Çocukluğunun geçtiği Bursa’da ailesiyle, okul çağlarında arkadaşlarıyla, yaz tatillerinde Uludağ’ı karış karış gezmek, kamp kurmak en büyük tutkusuydu. Sarı Alan, Kirazlı yayla, sarp tepeler. Bir gün o sarp tepelerden birinden düşerek ölümden döndü. Öğrenimini Ankara’da tamamladı. Ayşe Abla (1957) TED Ankara Koleji (1964) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (1968) Aynı üniversitede master çalışması yaptı. Askerliğini Ankara’da yedek subay olarak (1971) yaptı.
1971-1974 yıllarında İhracatı Geliştirme Etüd Merkezinde uzman yardımcısı ve Sanayi Seksiyonu Başkanı olarak çalıştı.
1974’ten sonra Türkiye İşçi Partisi Genel Sekreter Yardımcılığı yaparak siyasete yelken açtı. Gene bu dönemde Yeni Ortam’da yazarlık, Sosyalist Yarın Dergisinde Genel Yayın Yönetmenliği, Yeni Gündem dergisi Ankara temsilciği yaptı. Sayısız makale ve röportajları, Ortak Pazar Boyunduruğu ve Türkiye’nin Sanayileşme Sorunu isimli kitapları var.
Milli Savunma Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı yapan, Yassıada’da eziyet çekip beraat eden babasının ölümünün ardından, yıllar sonra kendi de solculuk ve fikir suçundan gözaltına alınıp aylarca işkence çekti. Bir kara mizahtı ülkede yaşananlar. Düşünmekten, üretmekten ve yaşama bağlılığından hiçbir şey kaybetmedi.
1987 yılında Kent tanıtım ve Reklam Ajansında Genel Müdürlük yaptı. 1989-1994 yıllarında en büyük ideali olan kentine hizmet etmek coşkusuyla dolu olarak Murat Karayalçın döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi Danışma Kurulu üyeliği ve Kültür Sanat Danışmanı olarak görev yaptığı yıllarda Joan Baez, Zülfü Livaneli, Theodorakis, Jethro Tull konserleri, Yunus’tan Nazım’a müzikali, Okullararası Tiyorta Yarışması, Uluslararası Yeni Müzik Festivali, Ankara Halk Kurultayı, Halk Danış v.b etkinliklerin gerçekleştirilmesinde bütük emeği ve katkısı oldu.
Sosyal Demokrasi Vakfı
1994 yılında Toplu Konut İdaresi Başkan Danışmanlığı görevini yaptı. Ankara Enstitüsü Vakfı, TÜSES (Türkiye Siyasal, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı) SODEV(Sosyal Demokrasi Vakfı) kurucu üyeliği, birçok sivil toplum örgütünde yönetici ve üye olarak bulundu. Türkiye’nin birçok kentinde düzenlenen sayısız panellere yönetici ve konuşmacı olarak katıldı.
Yaşam ve Enver Hulusi isimli iki oğlu olan Aydın Köymen, Sinem Köymen’le evliydi. Ailesiyle tatil yapmak, karısıyla günlük uzun yürüyüşler yapmak, film izlemek, bol bol kitap okuyup birlikte tartışmak, her gün sudoku yarışması yapmak onun için son yılların en büyük keyfiydi.
2006 yılından itibaren bağımsız bir düşünür olarak tekrar yazmaya başlamış tecrübesi, birikimi, insan sevgisiyle yaşadığı kent ve semt için yeni projeler üretip, faydalı çalışmalarına devam etmekteyken, 25/05/2010 tarihinde aramızdan ayrıldı.
(Biyografi: aydinbirlikteligi.org)