Sergül Keskin / Ajans Bizim – Antalya’nın Manavgat ilçesi ile Muğla’nın Marmaris ve Bodrum ilçeleri çevresinde başlayan orman yangınları için hayırsever vatandaşların bölgeye yoğun bir şekilde yardımda bulunmak istemesi üzerine harekete geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve İstanbul Vakfı, 3 günde toplanan yardım malzemelerini afet bölgesine ulaştırdı.
Muğla, Bodrum, Marmaris ve Antalya bölgelerinde başlayan yangınla birlikte, vatandaşların bölgeye yardım talebinde bulunması üzerine Dilek İmamoğlu ile çalışmalara başlayan İstanbul Vakfı, Muğla Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden ihtiyaç listesi istedi.
3 gün içinde TIR yola çıktı
Gelen ihtiyaçlar listesinin hayırseverlerle paylaşılması üzerine, 3 gün gibi kısa sürede bir TIR dolusu malzeme toplanarak afet bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yardım TIR’ı dün Bodrum’a bugün ise Muğla’ya ulaştı.
Yangın söndürmede kullanılacak ekipmanlara öncelik verildi
Ağırlıklı olarak sahada yangın söndürmede kullanılacak malzemelerden oluşan pakette; yanmaz pantolon ve ayakkabı, çizme, bot, gaz maskesi, yanmaz battaniye, yangın söndürme tüpleri, baret, yanıklarda kullanılacak tıbbi malzeme, telefon şarj üniteleri, powerbank, pil, el feneri, jeneratör gibi ekipmanlar yer aldı.
Ayrıca TIR ile bölgeye; erkek-kadın iç çamaşırları, tişört, gömlek, hijyen maskeleri, diş macunu ve fırçası, şampuan, duş jeli, sabun, deterjan, bebek bezi, kadın-erkek, çocuk-bebek giysileri, bol miktarda su, bebe bisküvisi ve dayanıklı kurabiye gönderildi.
Yangından etkilenen sokak hayvanlarını da unutmayan İstanbul Vakfı, bölgeye bol miktarda kuru mama temin etti.
Dilek İmamoğlu yangından etkilenen köyleri ziyaret etti
Bodrum’da yangından etkilenen köyleri ziyaret eden Dilek İmamoğlu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’la birlikte yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Dilek İmamoğlu, “Türkiye’nin dört bir tarafından başlayan yangınlarla maalesef çok üzücü günler yaşıyoruz. Çok büyük bir sınavdan geçiyor ülkemiz. Belki biz bu yangının çok yakınında olamadık ama ağaçların ve ormanların içindeki canlıların sessiz çığlıklarını çok uzaklardan içimizde hissettik. Yüreğimiz ağzımızda hissettik yangınları. Bazen çok öfkelendik, çok kızdık; bazen çok ağladık. Sevgili başkanlarımızın, çalışma arkadaşlarının ve destek olan tüm insanlar sayesinde birçok yerdeki yangınlar kontrol altına alındı. Bugün çok mutlu ve huzurluyum. Allah bir daha böyle bir yangını bu ülkeye göstermesin” ifadelerini kullandı.
İstanbul Vakfı Başkanı Perihan Yücel de kendilerinin bir talep oluşturmadan bağışçıların yardım etmek istemelerinin çok önemli olduğunun altını çizerek yardımseverlere teşekkürlerini iletti.