Ajans Bizim – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Tarihin en büyük buluşmasını burada gerçekleştirmemizle birlikte geriye püskürtülmüştür” dedi.
Özel, İstanbul Maltepe’de düzenlenen “Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’na Özgürlük Mitingi”nde konuştu.
Saraçhane’de sokağa çıkma yasaklarına rağmen binlerce kişinin katılımıyla mitingler yaptıklarını belirten Özel, “23 Mart demokrasi devriminden sonra Saraçhane’ye koşan milyonlar bize şunu gösterdiler: Biz artık endişeyi, korkuyu ve yorgunluğu evde bıraktık. Sokaklardayız, meydanlardayız” dedi.
Özel’in konuşmasından bazı satırbaşları şöyle:
“-Bugün burada bir tarih yazıyorsunuz, tarihe geçiyorsunuz. Türkiye’nin geleceğine el koyuyor, bu darbecilere direniyor, demokrasiyi ve geleceğimizi savunuyorsunuz.”
“-Bu darbe milletin gözünden ve gönlünden düşmüş, bir avuç insanın, bu ülkenin gelecek umuduna, gelecek iktidarına, bundan sonraki Cumhurbaşkanı’na karşı giriştiği … gibi demokrasiyi rafa kaldırıp, bundan sonra ölene kadar o koltuğu bırakmak istemeyen birinin ilk denemesiydi. En ciddi denemesiydi.”
“-Bunu milyonlar püskürttü. Siz püskürttünüz. Darbecileri siz yendiniz. Onları yeneceğiz. Onlara bu güzel ülkeyi asla teslim etmeyeceğiz.”
“-Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında yeniden demokrasiyi kurması, hukuk devletini inşa etmesi, yokluğu, yoksulluğu, işsizliği bitirmesi, eşitsizlikleri ortadan kaldırması için hepimizin ortak bir görevi var.”
“-Belediyelerde çok çalışacağız. Örgütümüzle birlikte uyum içinde olacağız. Bunu sadece CHP’nin bir başarısı olarak değil, Türkiye ittifakının, bize bu iktidardan kurtulmak için oy vermiş olan muhalefetten tüm seçmenlerin”
“-Saraçhane’ye toplanan yüz binler Türkiye’nin geleceğine, İstanbul’un geleceğine, gelecek Cumhurbaşkanımıza ve iktidarımıza sahip çıktılar.”
“-Ne yasakları işledi, ne tehditleri işledi, ne de bundan sonra mücadelemizi kıracak bir şekilde yaptıkları hesaplar tuttu. Oyunları bozanlara, hepinize, 10 milyonlara teşekkür ediyorum. 10 milyonlara.”
“Geri püskürtülmüştür”
“-Şimdi o on milyonlar artık eve girmez.”
“-Buradan sonra klasik hiçbir ezbere teslim olmayacağız.”
“-Bunlar sadece CHP’liler değil, bunlar senin zulmünden yılmış 10 milyonlar.’ Diyorlar ki, ‘Millet benim, ben milli iradeyim. Adayımı bırak, sandığı getir, adayımı yanımda, sandığı önümde istiyorum.’
“-Buradan yaşadığımız süreç 19’undaki darbe girişiminin yedi gün boyunca Saraçhane’de gece mitingleriyle, 23’ünde sandık başında tüm Türkiye’de 15,5 milyon kişiyle ve bugün Maltepe’de daha önce yine bize ait olan rekoru hep birlikte kırmamız ve tarihin en büyük buluşmasını burada gerçekleştirmemizle birlikte geriye püskürtülmüştür.”
“Turpun büyüğü…”
“-Erdoğan öyle bir işin içine girdi ki altında kendisi kaldı, kalacak.”
“-O ifade daha tutanağa geçmeden, Tayyip Bey’e söylenmiş. Keyifle söylüyor; ‘Turpun büyüğü heybede.’ Şimdi ben size turpun büyüğünü göstereceğim.”
“-Turp, Tayyip’in Uydurduğu Rezil Palavralar’dır. İşte TURP budur.”
İşte sana turp. Tayyip’in uydurduğu rezil palavraya ‘turp’ diyoruz.”
“-Şimdi diyor ki, ‘Daha turplar var. Daha büyüğü var.’ Evet, demek ki daha büyük iftira atacak, daha büyük yalan söyleyecek. “
“-Ama Tayyip Bey eğer turp demek suç demekse turpun büyüğü suçun büyüğü demekse turpun büyüğü sonra çıkacaksa yani en büyük suç, en büyük suçlu ortaya çıkacaksa o zaman hepimiz buradan bir şey anlıyoruz. Turpun büyüğü sensin Erdoğan.”
“2,5 milyon kişi”
“-Bu ülkenin gençleri korkuya boyun eğmeyeceklerini, baskıya diz çökmeyeceklerini, susmayacaklarını hepimize ve bütün Türkiye’ye göstermiştir.”
“-Üniversiteleri, sokakları, sosyal medyayı hatta tüm hayatımızı baskılayacaklarını sananlar … Türkiye’deki üniversite gençliğine yenilmişlerdir.”
“-Bu sesi duyması gereken iktidar duymak yerine hırsla, kinle çocuklarımıza saldırmayı tercih etti. Polisimizi evlatlarımızın üzerine yolladı. Kanunsuz emirler verdi ve uygulattı.”
“-Bir tek amaçları vardı. Sindirelim, korkutalım. Bir daha dışarı çıkmasınlar.”
“-Türkiye’nin görülmüş en büyük cadı avından sonra ilk kez yapılan çağrıda, Maltepe Meydanı’nda 2,2 milyon kişiyi görüyor musun Erdoğan?”
“Geçmişin mağduru”
“-Şimdi çıkmış utanmadan, sıkılmadan ‘Özgür Özel Türkiye’yi dünyaya şikâyet ediyor’ diyor.”
“-Eğer bir ülkede demokrasi tehdit altındaysa sandık gidiyorsa, seçimle gelen seçimle gitmiyorsa o ülkede darbe oluyorsa dünya bununla ilgilenir.”
“-Parti kapatma davalarında heyetler oluşturup kapı kapı Avrupa’yı gezen, dünyayı gezen Türkiye’yi bu anlamda şikâyet eden yine sizdiniz.”
“-Geçmişin mağdurları şimdi olmuş zalim. Geçmişin mağduru zalim olduysa, o gün de bugün de demokrasiyi savunanlar dünyanın bütün demokratlarıyla konuşacaklar ve dayanışacaklar.”
“-Hiç kendini bununla yorma. Eskide kaldı onlar, korkmuyoruz, sinmiyoruz, senin algına teslim olmuyoruz.”
“Yerin dibine batıracağız”
“-Saraçhane’yi göreni başımızın üstünde tutacağız, görmeyenin yerin dibine batıracağız.”
“-Diyor ki beyefendi, ‘Efendim basın demokrasilerde boykot edilmezmiş.’ Yıl 2008, 2009 Doğan Medya Grubu’nu boykot edeli, bizzat Başbakan sıfatıyla, eline aldığı her mikrofonda, tüm imkanlarla boykota bunlar davet ediyordu.”
“- Güya biz elektrikli otomobil TOGG’a boykot yapıyormuşuz, yerli ve milli değilmişiz. TOGG’a boykot da yapmıyorum, TOGG’u destekliyoruz bizim bu ülkenin değerleriyle değil, bu ülkenin hırsızlarıyla sorunumuz var.”
“-Bu meydanı görmeyen, Maltepe’yi görmeyen, satışın dibini görecek. Söz veriyoruz.”
“Umuda yenileceksiniz”
“-Bunu kimse unutmasın. Bir cesaret gösterilecekse bugün gösterilecek. Sokağa çıkılacaksa bugün çıkılacak.”
“-Demokrasi savunulacaksa bugün savunulacak. Bir cesaret gerekiyorsa bugün gösterilecek.”
“-Çıkmışlar bizi tehdit ediyorlar. Elinden geleni ardına koyma. Biz bu yolda ölümü de göze aldık, zindanı da, mezarı da.”
“-Ekrem Başkan gibi cesurlar, bu meydandakiler gibi cesurlar bir kez ölürler. Erdoğan gibi korkaklar her gün ölür.”
“-Çünkü biz güçlüyüz, biz haklıyız. Biz kazanacağız, siz yenileceksiniz. Bu ülke için tertemiz hayaller kuran gençlerin umuduna yenileceksiniz.” *
“-Yarından itibaren her birimiz hem biz kalabalık olmayalım diye uzattıkları o bayram tatilinde sekiz gün boyunca, yarından itibaren kapı kapı gezeceğiz.”
“-Ekrem Başkan’ın özgürlüğü için imzaları toplayacağız, erken seçim talebiyle imzaları toplayacağız, Türkiye’de her iki kişiden birinden fazlasının imzasını alıp, bu iktidarı alaşağı edeceğiz, alaşağı edeceğiz.”