Durmuş Ali Başkan / Ajans Bizim – 2022-2023 eğitim-öğretim döneminin sonuna gelinmesiyle birlikte Adana Sakıp Sabancı Ortaokulu’nda mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet töreninde okulu dereceyle bitiren öğrencilere Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri verildi.
Sabancı Vakfı tarafından 1994 yılında gençlerin eğitim alanındaki başarılarını teşvik etmek amacıyla başlatılan “Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri”ni bu yıl da sahiplerini buldu. “Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri” kapsamında dereceye giren üç öğrenciye toplamda 50 Cumhuriyet altını verildi.
Okul birincisi Damla Kesikparmak’a 25, ikinci Nisanur Ayyıldız’a 15 ve üçüncü Berika Nur Ayata’ya 10 Cumhuriyet altını verildi. Okulu dereceyle bitirerek Sakıp Sabancı Eğitim Ödülü’nü almaya hak kazanan öğrenciler, lise öğrenimleri boyunca Sakıp Sabancı Başarı Bursu ile desteklenmeye devam edecek.
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Bugün mezuniyet heyecanını yaşayan arkadaşlarımızın gözlerindeki ışığı gördükçe geleceğe emin adımlarla ilerleyeceklerine gönülden inanıyorum. Merhum Sakıp Sabancı, gençlerin eğitimi ve gelişimi için yapılan çalışmalara büyük önem verirdi. Bu doğrultuda da Sakıp Bey’in gençleri başarıya teşvik etmek için başlattığı Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri, 30 yıla yakın bir süredir aralıksız olarak veriliyor. Bu öğrencileri, lise eğitimleri boyunca Sakıp Sabancı Başarı Bursu ile desteklemeye de devam ediyoruz” dedi.