Mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumasının, haber takibi yaptığı esnada Sözcü TV muhabiri ve ÇGD Ankara Şube Yöneticisi Balâ Ateş Irmak’a fiziki müdahalede bulunduğu belirtildi. Yaşanan olaya sert tepki gösteren Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Ankara Şubesi, “Basın mensuplarına uygulanan baskı, tehdit ve fiziki şiddetin haklı bir gerekçesi olamaz” açıklamasını yaptı.
Sözlü Sataşma ve Tepkiler
ÇGD Ankara Şubesi tarafından yapılan bilgilendirmede, meslektaşları Balâ Ateş Irmak’ın görevini icra ettiği sırada Kılıçdaroğlu’nun koruması tarafından fiziki engellemeye maruz kaldığı vurgulandı.
Açıklamada ayrıca, CHP Grup Basın Danışmanı Fatih Ertürk’ün de işini yapmaya çalışan Irmak’a “Ukalalık etme” ifadeleriyle sözlü sataşmada bulunduğu kaydedildi.
Olayın ardından tepkisini dile getiren ÇGD, gazetecilerin hedef alınmasını kınayarak şu ifadeleri kullandı:
“Gazetecilere yönelik baskı, tehdit ve fiziksel şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz. Bu tutum basit bir özürle geçiştirilemez. Çekin elinizi gazetecilerin üzerinden!”





