İşte Kutlu Adalı’ya gönderilen tehdit mektubu

Kıbrıs Postası gazetesi, Kutlu Adalı’ya gönderilen tehdit mektubunu yayımladı

Sedat Peker’in yankı uyandıran itiraflarından sonra tekrar soruşturma başlatılan Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’ya öldürülmesinden kısa bir süre önce gönderilen tehdit mektubu, Kıbrıs Postası gazetesi tarafından yayımlandı.

Kıbrıs Postası gazetesi, Sedat Peker’in itiraflarıyla yeniden gündem haline gelen Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili en önemli belgelerden biri olan tehdit mektubunu yayımladı.

Kıbrıs Postası, mektubun üzerinde bir tarih olmadığını, cinayetten kısa bir süre önce gönderildiğinin düşünüldüğünü yazdı.

Hakaret ve tehditlerle dolu mektubun dosyalama tarihinde 7 Mayıs 2001 tarihi ve “Adalı-Meclis” ibareleri var. Bu notlar, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde 2001’de 2’nci kez kurulan ancak sonuçsuz kalan cinayeti araştırma komitesinin belgeleri arasında olabileceğini gösteriyor.

Tehdit mektubu şöyle:
“Ey Gafiller,
Bay, Bayan Mutlu ve İlkay Adalı
Biz Doğu, Güneydoğu Anadolumuzda, kahramanca Türklüğe yakışır şekilde Ermeni bozuntusu kuyruklu vahşi kürtlerle uğraşırken,
Siz Yavru vatanda karı-koca, hem de basın vasıtasıyla Türkiye ve Türklere karşı adeta rum yanlısı hareket ve hakaretlerde bulunuyorsunuz kanınız Türk kanı olsaydı kesinlikle yapamazdınız, ne çabuk kahpe rumun zulmunu, Tecavüzlerini unuttunuz, sizi kim rum çizmesinden kurtardı? Utanmazlar, kanı bozuklar, unutmayın ki bir Türk Dünyaya bedeldir. Anadolu ve Kıbrıs Yüce Türk Milletinindir. Türk Kanı taşımıyorsanız defolun kahpe ruma sakin olun hareketlerinizi düzeltin.
Yüce Türkün kahramanları”

kutlu adali tehdit mektubu

SEDAT PEKER’İN İTİRAFLARI TEKRAR SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın 1996 yılında öldürülmesiyle ilgili olarak Sedat Peker’in itirafları sonrasında kardeşi Atilla Peker ifade vermişti. Atilla Peker ifadesinde Korkut Eken tarafından görevlendirildiğini ve birlikte Kıbrıs’a gittiklerini açıklamıştı. Sedat Peker’in açıklamalarının ardından, Atilla Peker’in ifadesiyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Adalı, Mart 1996’da St. Barnabas Manastarı soygunu üzerine bir yazı yazmış, bu yazıdan sonra tehdit mesajları almaya başlamıştı. Kutlu Adalı Temmuz 1996’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar

Akın Gürlek fon soruşturmasının bilançosunu açıkladı: 30 milyar liralık iade yapıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamuoyunun gündemindeki fon soruşturmalarına ilişkin...

TÜİK’te Ekim enflasyonu yüzde 2,58

Ajans Bizim - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim 2026...

İki Ülkede İki Alışveriş (49) İrlanda

İrlanda Adası, Avrupa anakarasının kuzeybatısında ve Büyük Britanya’nın batısında...

Sussam Gönül Razı Değil

Türkiye’de gözaltına alınmak ve tutuklanmak, artık çok kolay ve...

“Abbas Yolcu” alarmı… (3)

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, yani...

Gündemden

Akın Gürlek fon soruşturmasının bilançosunu açıkladı: 30 milyar liralık iade yapıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamuoyunun gündemindeki fon soruşturmalarına ilişkin...

TÜİK’te Ekim enflasyonu yüzde 2,58

Ajans Bizim - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim 2026...

İki Ülkede İki Alışveriş (49) İrlanda

İrlanda Adası, Avrupa anakarasının kuzeybatısında ve Büyük Britanya’nın batısında...

Sussam Gönül Razı Değil

Türkiye’de gözaltına alınmak ve tutuklanmak, artık çok kolay ve...

“Abbas Yolcu” alarmı… (3)

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, yani...

“Zincir Market Alışveriş Alışkanlıkları”

MindStation Ajansı’nın 29 ilde gerçekleştirdiği bir rapor önüme gelince;...

Aydınlık bir sabah

Ajans Bizim / Safa Tekeli - Atatürk, 28 Ekim...

İspanya’da Yüksek Hızlı Tren Kazasında Bilanço Ağırlaşıyor: Ölü Sayısı 64’e Yükseldi

İspanya’nın Toledo vilayeti sınırlarında iki yüksek hızlı trenin karıştığı...
spot_img

İlgili İçerikler

Kategoriler

spot_imgspot_img