ABB çevre ilçelere kilitli parke taşı döşüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent genelinde başlattığı kaldırım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına devam ediyor. Toplamda 500 bin metrekarelik alanın kilitli parke taşına kavuşacağı çalışmalar, Kızılcahamam, Ayaş, Kalecik, Beypazarı başta olmak üzere birçok çevre ilçede sürdürülüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdan altyapıya, asfalttan yeşil alana kadar birçok noktada çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı, çevre ilçelerde köy meydanına çıkan bağlantı yollarında, okul ve sağlık ocağı çevresinde, cami ile mezarlık içi ve yollarında, köy konaklarının avlularına kilitli parke taşı döşemesi gerçekleştirerek ulaşımda kolaylığı sağlamak için çalışmalarına yoğun mesai harcıyor.

YAVAŞ: “BİRÇOK FARKLI BÖLGEDE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Başkentin birçok noktasında devam eden çalışmalarla ilgili sosyal medya hesaplarından bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’mızın tüm çevre ilçelerinde toplamda 500 bin metrekarelik kilit taşı çalışmalarımızı 2023 yılı içerisinde tamamlıyoruz. Köy yolları, meydanlar, cami çevresi ve mezarlık yolları dâhil olmak üzere birçok farklı bölgede çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: ABB
Fotoğraf: ABB

YILLARCA İHMAL EDİLEN KIRSAL MAHALLELER PARKE TAŞINA KAVUŞTURULUYOR

Yıllarca ihmal edilen kırsal mahalleler Ankara Büyükşehir Belediyesinin estetik dokunuşlarıyla yeniden hayat buluyor.

Kaldırım Yapım ve Bakım Onarım ekipleri, kullanım ömrünü tamamlamış ya da yenilenmesi gereken malzemeleri kaldırarak köy içi yolları kilitli parke taşı ile donatıyor.

Ankara’nın çevre ilçelerinde vatandaşlar ve Başkent 153 Çağrı Merkezi’ne gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı Kaldırım Yapım Bakım ve Onarım Şube Müdürü Mehmet Karabayır şu bilgileri verdi:

“Ankara il sınırları içerisinde belediyemize muhtarlar ve Başkent 153 Çağrı Merkezi’nden gelen talepler doğrultusunda köy yolları, mezarlık içi yollar, köy konakları, cami etrafları ve köy meydanlarında kilitli parke yapım çalışmalarımız devam etmektedir. Yapılan çalışmalarda vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artırılması önceliğimizdir. Ayrıca çalışmalar kapsamında yaklaşık 500 bin metrekare kilitli parke imalatı yapılacaktır.”

Öne Çıkanlar

Akın Gürlek fon soruşturmasının bilançosunu açıkladı: 30 milyar liralık iade yapıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamuoyunun gündemindeki fon soruşturmalarına ilişkin...

TÜİK’te Ekim enflasyonu yüzde 2,58

Ajans Bizim - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim 2026...

İki Ülkede İki Alışveriş (49) İrlanda

İrlanda Adası, Avrupa anakarasının kuzeybatısında ve Büyük Britanya’nın batısında...

Sussam Gönül Razı Değil

Türkiye’de gözaltına alınmak ve tutuklanmak, artık çok kolay ve...

“Abbas Yolcu” alarmı… (3)

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, yani...

Gündemden

Akın Gürlek fon soruşturmasının bilançosunu açıkladı: 30 milyar liralık iade yapıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamuoyunun gündemindeki fon soruşturmalarına ilişkin...

TÜİK’te Ekim enflasyonu yüzde 2,58

Ajans Bizim - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim 2026...

İki Ülkede İki Alışveriş (49) İrlanda

İrlanda Adası, Avrupa anakarasının kuzeybatısında ve Büyük Britanya’nın batısında...

Sussam Gönül Razı Değil

Türkiye’de gözaltına alınmak ve tutuklanmak, artık çok kolay ve...

“Abbas Yolcu” alarmı… (3)

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, yani...

“Zincir Market Alışveriş Alışkanlıkları”

MindStation Ajansı’nın 29 ilde gerçekleştirdiği bir rapor önüme gelince;...

Aydınlık bir sabah

Ajans Bizim / Safa Tekeli - Atatürk, 28 Ekim...

İspanya’da Yüksek Hızlı Tren Kazasında Bilanço Ağırlaşıyor: Ölü Sayısı 64’e Yükseldi

İspanya’nın Toledo vilayeti sınırlarında iki yüksek hızlı trenin karıştığı...
spot_img

İlgili İçerikler

Kategoriler

spot_imgspot_img