Antalya Büyükşehir’de başkana uçak alımı yetkisi

Pınar Merinç / Ajans Bizim – Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, uçak ve helikopter alımı ya da kiralanması konusunda kredi için büyükşehir meclisinden yetki aldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Manavgat ve çevresindeki yangın felaketini görüşmek üzere bugün öğleden sonra olağanüstü toplandı.

Büyükşehirden yapılan basın açıklamasına göre, meclis üyelerini olağanüstü toplantıya çağırarak yangınla ilgili çalışmalar hakkında bilgilendiren Başkan Böcek, “27 yıllık siyasi hayatımda böyle bir yangın görmedim. Yangının dört yerde aynı anda çıkması düşündürücüdür. Can kaybımız var binlerce canlımız da ormanda gitti” dedi. Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 713 araç, 2108 personelle yangın bölgesinde bulunduklarını anlattı.

Yardım çığlığı videosu

Türkiye gündemine giren Gündoğmuş’a yardım çağrısıyla ilgili olarak Başkan Böcek şunları söyledi:

“Her yer yangın ve alev topuydu. Belediye Hizmet Binası’nın olduğu alanda insanlar ağlayarak sarılacak kişi arıyordu. Herkes bize Başkanım bizi kurtarın diye önümüze atlamış. Ben gittiğimde orada sadece iki helikopter vardı. Sosyal medyadan bir çağrı yaptım. Paylaşımın altına Gündoğmuşlular, ‘Allah razı olsun başkanım bizi yanmaktan kurtardın’ diye yazmış. Ben orada bağırmayayım da kim bağırsın. Kim feryat etsin. Eğer Muhittin Böcek olarak orada bağırmasaydım 2 helikopter devam edecekti. Bin defa da olsa yine yaparım. Bin defa doğruyu yapmaya devam edeceğim. İnsanlar yanıyor derken, bir yeri velveleye ver düşüncesi değildir, o an benim yerimde kim olsa aynı çağrıyı yaparsınız.”

Yangın sonrası ödeneği ve uçak arayışı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Manavgat ve çevre ilçelerinde yaşanan yangın felaketi sonrasında zarar tespiti için komisyon oluşturulması, yaraların sarılması ile gıda, barınma, ilaç, tedavi, ev eşyası, inşaat malzemesi gibi ihtiyaçların temin edilmesi, zarar gören alanların temizliği, onarımlarının yapılabilmesi için ek ödenek tahsis edilmesi ile ilgili madde görüşüldü.

Meclis, ayrıca helikopter veya uçak alımı ya da kiralanması konusunda bakanlıktan izin alınarak Başkan Böcek’e 100 Milyon TL’ye kadar kredi kullandırılması konusunda da yetki verdi.

Öne Çıkanlar

Akın Gürlek fon soruşturmasının bilançosunu açıkladı: 30 milyar liralık iade yapıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamuoyunun gündemindeki fon soruşturmalarına ilişkin...

TÜİK’te Ekim enflasyonu yüzde 2,58

Ajans Bizim - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim 2026...

İki Ülkede İki Alışveriş (49) İrlanda

İrlanda Adası, Avrupa anakarasının kuzeybatısında ve Büyük Britanya’nın batısında...

Sussam Gönül Razı Değil

Türkiye’de gözaltına alınmak ve tutuklanmak, artık çok kolay ve...

“Abbas Yolcu” alarmı… (3)

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, yani...

Gündemden

Akın Gürlek fon soruşturmasının bilançosunu açıkladı: 30 milyar liralık iade yapıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamuoyunun gündemindeki fon soruşturmalarına ilişkin...

TÜİK’te Ekim enflasyonu yüzde 2,58

Ajans Bizim - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim 2026...

İki Ülkede İki Alışveriş (49) İrlanda

İrlanda Adası, Avrupa anakarasının kuzeybatısında ve Büyük Britanya’nın batısında...

Sussam Gönül Razı Değil

Türkiye’de gözaltına alınmak ve tutuklanmak, artık çok kolay ve...

“Abbas Yolcu” alarmı… (3)

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, yani...

“Zincir Market Alışveriş Alışkanlıkları”

MindStation Ajansı’nın 29 ilde gerçekleştirdiği bir rapor önüme gelince;...

Aydınlık bir sabah

Ajans Bizim / Safa Tekeli - Atatürk, 28 Ekim...

İspanya’da Yüksek Hızlı Tren Kazasında Bilanço Ağırlaşıyor: Ölü Sayısı 64’e Yükseldi

İspanya’nın Toledo vilayeti sınırlarında iki yüksek hızlı trenin karıştığı...
spot_img

İlgili İçerikler

Kategoriler

spot_imgspot_img