Çekerek Irmağı rafting parkurunda çalışmalar devam ediyor

Çekerek Irmağı yatağında kurulan Rafting Parkurunda çalışmalara hızlandı, Türkiye şampiyonasına yetiştirileceği açıklandı.

Seyfi Çelikkaya / Ajans Bizim – Yozgat’ın Çekerek İlçesinde, Çekerek Irmağı yatağında kurulması planlanan Rafting sporu parkuruyla ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çalışmaların Haziran ayı sonunda başlayacak olan Türkiye Rafting Şampiyonasına yetiştirilerek, açılışında şampiyona ile birlikte yapılacağı bildirildi.

Yozgat Valisi Ziya Polat, Çekerek Irmağı’nın bu yıl önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirterek, ilçede kurulmakta olan Rafting Parkuru ile ilgili çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Polat, bu yıl 28 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında yapılması planlanan Rafting Türkiye Şampiyonasının inşaat çalışmalarında sona gelinin Çekerek İlçesindeki Rafting Parkurunda gerçekleşeceğini aktardı. ‘’Türkiye şampiyonası öncesinde parkurun açılışı törenle yapılacaktır’’ dedi.

cekerek rafting 01
Fotoğraf: Seyfi Çelikkaya

Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır da, parkurdaki çalışmaları hem kendilerinin hem de Türkiye Rafting Federasyonunun yakından takip ettiğini belirterek, ilçeye sık sık gelen federasyon temsilcilerinin, ırmak üzerinde barajın bulunmasının sürekli su bulunması ve spor yapılmasına elverişli olmasında önemli rol oynayacağını belirttiklerini aktardı. Çakır, ‘’Çekerek ilçemizi turizmin merkezi, su sporlarının kamp merkezi haline getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda Rafting Türkiye Şampiyonası ilçemizde yapılacaktır. Şampiyon sonrasında sportif eğitimler, rafting hakem ve aday hakem kurslarının düzenlenerek ilçemizdeki su sporlarına yönelik faaliyetlerin artırılacağı federasyon temsilcileri tarafından bildirildi. Bununla birlikte, uluslararası bir şampiyonaya da ev sahipliği yapmak istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

İnşaatı çalışmaları devam eden Rafting parkurunun 700 metre sportif parkur ve 2 bin 500 metre turizm parkurundan oluştuğu bildirildi. Parkur derinliğinin bir metre, genişliğinin yer yer 18-20 metre ve parkur dönemeçlerinin de 23-24 metre olarak hesaplandığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar

Siyasette adam seçmek zor…

9.Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel, 12 Eylül’ün getirdiği siyasi yasakların...

Gıda Fiyatları Türkiye’de Neden Pahalı?

Birçok ülke ile yaptığımız fiyat kıyaslamalarında pahalı çıktığımızı son...

Okullara yeni ders önerisi

“GÖZÜNÜ AÇANLAR ÇAĞI” adlı bir ders, okullardaki her sınıfa...

Ortaya karışık…

Rahmetli 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstanbul’da yapılacak Boğaz Köprüsü...

Demiryolu ile Meyve-Sebze Taşımacılığı

Ülkemizde küçük denemelere rağmen bu konuda geç kalınmış olduğunu...

Gündemden

Siyasette adam seçmek zor…

9.Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel, 12 Eylül’ün getirdiği siyasi yasakların...

Gıda Fiyatları Türkiye’de Neden Pahalı?

Birçok ülke ile yaptığımız fiyat kıyaslamalarında pahalı çıktığımızı son...

Okullara yeni ders önerisi

“GÖZÜNÜ AÇANLAR ÇAĞI” adlı bir ders, okullardaki her sınıfa...

Ortaya karışık…

Rahmetli 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstanbul’da yapılacak Boğaz Köprüsü...

Demiryolu ile Meyve-Sebze Taşımacılığı

Ülkemizde küçük denemelere rağmen bu konuda geç kalınmış olduğunu...

Boğaz köprüleri ile bazı otoyol ve çevre yolları özelleştirilecek

Ajans Bizim - İstanbul’daki iki boğaz köprüsü ile bazı...

Ölümün Öldüremediği İnsanlar!

Ölüm, yaşamın doğal ve kaçınılmaz bir gerçeğidir. Yaşamı değerli...

Gazeteci Oya Lale Özan Arslan tutuklandı

Gazeteci Oya Lale Arslan, YouTube ve sosyal medya paylaşımları...
spot_img

İlgili İçerikler

Kategoriler

spot_imgspot_img