Cumhuriyet’te deprem: Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya istifa etti

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya Twitter hesabından, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile başlayacak toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesinde Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un, “Ya çalışma arkadaşların istifa edecek ya da sen genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın” tehdidi nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Küçükkaya, “Cumhuriyet’e ve ilkelerine duyduğum saygı gereği” başlığıyla paylaştığı açıklamasında, istifa etmesindeki nedenin gazete içerisinde yaşanan “Toplu İş Sözleşmesi” süreci olduğunu ifade etti.

Aykut Küçükkaya’nın Twitter hesabından paylaştığı mesajı şöyle:

“29.07.2021
Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu’na.

7 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen vakıf toplantısında yönetim kurulu üyelerinin oybirliğiyle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirildim. 3 yıldır bu görevi büyük bir onur ve gururla yürüttüm. Yazıişleri ekibimle birlikte gazetecilikte, habercilikte büyük başarılara, ödüllere imza attık. En büyük mutluluğum 27 yıldır Cumhuriyet ailesinin bir üyesi, emekçisi olmamdır.

Bu hafta başında Cumhuriyet Vakfı Başkanı Sayın Alev Coşkun tarafından, “Türkiye Gazeteciler Sendikası’yla başlayacak toplu iş sözleşme görüşmeleri öncesi sendika üyesi olan editoryal kadrodaki arkadaşlarımı sendika üyeliğinden istifa ettirmem, bu yönde görüşmeler yapmam” istenmiştir. Gelinen noktada olay “ya çalışma arkadaşların istifa edecekler ya da sen genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın” çizgisine geldi.

Cumhuriyet Gazetesi’nin savunduğu ilkelere yakışmayan, emek ve sendika karşıtı tavır nedeniyle tercihimi yazıişleri ekibimden. Cumhuriyet’e büyük emek veren tüm çalışma arkadaşlarımdan ve gazetem Cumhuriyet’le özdeşleşmiş sendikadan yana alıyorum. Bugün (29 Temmuz 2021) itibarıyla 27 yıldır büyük bir gururla çalıştığım gazetem Cumhuriyetten. 3 yıldır yürüttüğüm Genel Yayın Yönetmenliği görevimden istifa ediyorum.

Bugüne kadar hep desteğini hissettiğim Cumhuriyet ailesine, çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla…
Aykut Küçükkaya”

AYKUT KÜÇÜKKAYA’YA CUMHURİYET ÇALIŞANLARINDAN DESTEK

Aykut Küçükkaya’nın “sendikasızlaştırma” nedeniyle istifa etmesinin ardından Cumhuriyet çalışanlar bir imza kampanyası başlatarak Küçükkaya’ya destek verdiler. İmzaya açılan ortak metin şöyle:

“CUMHURİYET VAKFI YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE AÇIK ÇAĞRIMIZDIR

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya bugün hem görevinden hem de gazeteden istifa ettiğini açıklamıştır.
Bizler Cumhuriyet çalışanları olarak:
1- Öncelikli Küçükkaya’nın istifasının kabul edilmemesini istiyoruz,
2- Cumhuriyet’in kuruluş, ana sözleşme ve değerlerine yakışmayan sendikasızlaştırma girişim ve baskılarına son verilmesini talep ediyoruz.”

aykut kucukkaya cumhuriyet destek imza 01

aykut kucukkaya cumhuriyet destek imza 02

aykut kucukkaya cumhuriyet destek imza 03

Öne Çıkanlar

Akın Gürlek fon soruşturmasının bilançosunu açıkladı: 30 milyar liralık iade yapıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamuoyunun gündemindeki fon soruşturmalarına ilişkin...

TÜİK’te Ekim enflasyonu yüzde 2,58

Ajans Bizim - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim 2026...

İki Ülkede İki Alışveriş (49) İrlanda

İrlanda Adası, Avrupa anakarasının kuzeybatısında ve Büyük Britanya’nın batısında...

Sussam Gönül Razı Değil

Türkiye’de gözaltına alınmak ve tutuklanmak, artık çok kolay ve...

“Abbas Yolcu” alarmı… (3)

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, yani...

Gündemden

Akın Gürlek fon soruşturmasının bilançosunu açıkladı: 30 milyar liralık iade yapıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamuoyunun gündemindeki fon soruşturmalarına ilişkin...

TÜİK’te Ekim enflasyonu yüzde 2,58

Ajans Bizim - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim 2026...

İki Ülkede İki Alışveriş (49) İrlanda

İrlanda Adası, Avrupa anakarasının kuzeybatısında ve Büyük Britanya’nın batısında...

Sussam Gönül Razı Değil

Türkiye’de gözaltına alınmak ve tutuklanmak, artık çok kolay ve...

“Abbas Yolcu” alarmı… (3)

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, yani...

“Zincir Market Alışveriş Alışkanlıkları”

MindStation Ajansı’nın 29 ilde gerçekleştirdiği bir rapor önüme gelince;...

Aydınlık bir sabah

Ajans Bizim / Safa Tekeli - Atatürk, 28 Ekim...

İspanya’da Yüksek Hızlı Tren Kazasında Bilanço Ağırlaşıyor: Ölü Sayısı 64’e Yükseldi

İspanya’nın Toledo vilayeti sınırlarında iki yüksek hızlı trenin karıştığı...
spot_img

İlgili İçerikler

Kategoriler

spot_imgspot_img