Ajans Bizim – Millî Savunma Bakanlığı, Türk hava sahasının güvenliğini güçlendirmek amacıyla Adana’da konuşlu İspanya’ya ait mevcut Patriot sistemine ilave olarak yeni bir sistemin daha konuşlandırılacağını açıkladı.
Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı Adana İncirlik 10’uncu Ana Jet Üs Komutanlığında düzenlediği haftalık basını bilgilendirme toplantısında, Almanya’nın Ramstein kentindeki Müttefik Hava Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir Patriot sisteminin daha Adana’ya konuşlandırılacağını belirtti.
İran’dan 13 Mart’ta ateşlenen ve Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmatın Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiğini hatırlanan Tuğamiral Aktürk, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için ilgili İran’la temasların sürdüğünü bildirdi.
Tuğgeneral Aktürk, Türkiye’nin millî güvenliğine yönelik tehditlere karşı gerekli tüm tedbirlerin kararlılıkla alındığını ve bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiğini kaydetti.
Ankara’dan Lübnan’a destek mesajı
Orta Doğu’daki gelişmelere de değinen Tuğgeneral Aktürk, İsrail’in Lübnan’a saldırıları ve başlattığı kara harekâtının uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve bölgesel istikrarsızlığı artırdığını ifade etti.
Türkiye, İsrail’i Gazze’deki ateşkesi ihlal etmekle ve Ramazan ayında ibadet özgürlüğünü de kapsayacak şekilde Batı Şeria’daki baskılarını sürdürmekle suçluyor.
Ankara, Lübnan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini yineleyerek, uluslararası toplumu Filistin halkına yönelik baskıların sona erdirilmesi için sorumluluk almaya çağırdı.





