Ulus yeniden Ankara’nın gözbebeği oluyor

Başkentin tarihi merkezi Ulus’ta büyük bir dönüşüm başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anafartalar Çarşısı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün eski binasında bakım, onarım ve tadilat çalışmalarına devam ediyor.

Bakım ve tadilat çalışmalarının tamamlandığı Ulus İş Hanı’nda hizmet verecek teknoloji merkezinin kurulum çalışmaları sürdürülüyor.

Başkentin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkarak onları gün yüzüne çıkaracak pek çok projeye imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ulus’ta başlattığı dönüşüm çalışmalarına devam ediyor.

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları ile Fen İşleri Daire Başkanlıklarının koordineli bir şekilde yürüttükleri çalışmalarla birlikte Ulus’un eski canlı günlerine kavuşturulması hedefleniyor.

abb ulus meydani 02
Fotoğraf: ABB

ULUS İŞ HANI’NDA YENİLEME TAMAMLANDI, TEKNOLOJİ MERKEZİ KURULUYOR

Zamanla bazı bölümleri değişen ve tasarım özelliğini yitiren tarihi Ulus İş Hanı’nda özgün mimari koruncak şekilde başlatılan bakım, onarım ve yenileme çalışmaları tamamlandı.

Değiştirilmiş dükkân cephelerinin aslına uygun olarak düzenlenerek, iç avlularda yapıyı bozan tamirat çalışmaları sonucunda kapatılan öğeler ortaya çıkarıldı. Ayrıca, binanın bakır çatı kaplaması özgün yapısına uygun malzeme ve tekniklerle yenilendi.

Bir yandan Başkentin tarihi değerlerine sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi bir yandan da kenti teknoloji ve bilimin merkezi yapmak için mesai harcıyor.

Bakım, onarım ve tadilat çalışmaları tamamlanan Ulus İş Hanı’nın bir kısmı da teknoloji merkezi olarak üniversite öğrencileri ve genç girişimcilere hizmet vermesi için hazırlanıyor.

abb ulus meydani 01
Fotoğraf: ABB

TARİHİ ANAFARTALAR ÇARŞISI YENİLENİYOR

Başkentin tarihi simgelerinden biri olan Anafartalar Çarşısı’nı da aslına uygun olarak yenileyen Ankara Büyükşehir Belediyesinin; statik güçlendirme, cephe yenileme, iç mekân tavan, duvar ve zemin kaplama tadilat çalışmaları sürdürülüyor. Bir yandan da binanın elektrik ve mekanik tesisatlarında da yenileme çalışması gerçekleştiriliyor.

Çalışmaların bu yıl içinde tamamlanarak yepyeni bir görünümle Ankaralıların hizmetine açılması planlanıyor.

ESKİ GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI’NDA BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARI

Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün binasında devam eden çalışmalar kapsamında; binaya ait dış cephe ile iç mekânda tavan, duvar ve zeminde yenileme çalışmaları ile asansör, elektrik ve mekanik tesisatın tadilat çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Çalışmaların bu yıl içinde tamamlanması ve binaya EGO Genel Müdürlüğünün taşınması hedefleniyor.

Öne Çıkanlar

Siyasette adam seçmek zor…

9.Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel, 12 Eylül’ün getirdiği siyasi yasakların...

Gıda Fiyatları Türkiye’de Neden Pahalı?

Birçok ülke ile yaptığımız fiyat kıyaslamalarında pahalı çıktığımızı son...

Okullara yeni ders önerisi

“GÖZÜNÜ AÇANLAR ÇAĞI” adlı bir ders, okullardaki her sınıfa...

Ortaya karışık…

Rahmetli 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstanbul’da yapılacak Boğaz Köprüsü...

Demiryolu ile Meyve-Sebze Taşımacılığı

Ülkemizde küçük denemelere rağmen bu konuda geç kalınmış olduğunu...

Gündemden

Siyasette adam seçmek zor…

9.Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel, 12 Eylül’ün getirdiği siyasi yasakların...

Gıda Fiyatları Türkiye’de Neden Pahalı?

Birçok ülke ile yaptığımız fiyat kıyaslamalarında pahalı çıktığımızı son...

Okullara yeni ders önerisi

“GÖZÜNÜ AÇANLAR ÇAĞI” adlı bir ders, okullardaki her sınıfa...

Ortaya karışık…

Rahmetli 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstanbul’da yapılacak Boğaz Köprüsü...

Demiryolu ile Meyve-Sebze Taşımacılığı

Ülkemizde küçük denemelere rağmen bu konuda geç kalınmış olduğunu...

Boğaz köprüleri ile bazı otoyol ve çevre yolları özelleştirilecek

Ajans Bizim - İstanbul’daki iki boğaz köprüsü ile bazı...

Ölümün Öldüremediği İnsanlar!

Ölüm, yaşamın doğal ve kaçınılmaz bir gerçeğidir. Yaşamı değerli...

Gazeteci Oya Lale Özan Arslan tutuklandı

Gazeteci Oya Lale Arslan, YouTube ve sosyal medya paylaşımları...
spot_img

İlgili İçerikler

Kategoriler

spot_imgspot_img