CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı yeni sığınmacılar getirecek hiçbir anlaşmaya imza atmaması konusunda uyardı.
Kemal Kılıçdaroğlu, yeni sığınmacılar getirecek anlaşmalar yapmaması konusunda Recep Tayyip Erdoğan’a uyarıda bulundu. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Avrupa liderleri ‘Afganistan Sığınmacı sorununu Türkiye ile halletmeliyiz’ demeye başladılar. AB neden İran’la değil de Türkiye ile konuşalım diyor? Komşu değiliz, neden biz? Siz verin bu sorunun yanıtını sevgili halkım. Sizce İran böyle bir Sığınmacı Anlaşmasına ‘evet’ der mi?” dedi.
“İran yerine neden Taliban’la konuşuyorsun?”
Kılıçdaroğlu ikinci mesajında “Saray İktidarı ne yapıyor? Taliban’la konuşacağım diyor. Afganistan’la aramızda 2.940 km mesafe var, sığınmacı İran’dan geliyor, İran yerine neden Taliban’la konuşuyorsun? Bir kez daha söylüyorum, yeni sığınmacılar getirecek hiçbir anlaşmaya imza atamayacaksın Erdoğan!” paylaşımında bulundu.





