ÇGD: “Musa Ağacık’a polis saldırısı cezalandırılmalı”

Saim Tokaçoğlu / Bizhaberiz – Çağdaş Gazeteciler Derneği, gazeteci Musa Ağacık’ı tartaklayan polislerin cezalandırılmasını talep etti. Açıklamada, halk da haber alma özgürlüğüne sahip çıkmaya çağırıldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) açıklaması şöyle:

“Uzunca bir süredir basın ve halkın doğru haber alma hakkına yönelik saldırılarını tırmandıran hükümet, Gezi eylemlerinden sonra bu saldırıları artırmış, itibarsızlaştırma, işsiz bırakma, tehdit etme yöntemlerinin yanı sıra yaygın ve sistematik fiziki şiddete yönelmeye başlamıştır.

Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde Akil İnsanlar Heyeti ile gerçekleştirdiği toplantının ardından akil insanlara soru soran gazeteci Musa Ağacık, Erdoğan’ın korumaları tarafından darp edilmiştir. “Gezi Parkı’nda direnen halka saldıran polise ‘benim polisim’ destan yazdı diye sahip çıkan bir başbakanın toplumsal barış getireceğine inanıyor musunuz?” şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan’ın korumaları tarafından darp edilerek alandan uzaklaştırılan Ağacık, gazeteci olduğu bilindiği halde saldırıya uğradığını açıklamıştır.

Basının en temel özgürlüklerinden ve işlevlerinden biri olan “soru sorma hakkına” yönelik bu saldırıya sessiz kalmamız düşünülemez. Saldırıların “soru soran gazeteciye dayak” derecesine gelmesi kabul edilemez. Saldırıyı gerçekleştirenler ve amirleri derhal açığa alınmalı ve etkin bir soruşturmayla cezalandırılmalıdır.

Gelinen noktada, sadece gazeteci meslek kuruluşları değil, basın yayın ve medya organları da mesleklerine yönelik böylesi vahim bir saldırıya karşı suskun kalmamalıdır. Halkın Gezi eylemlerindeki gerekçesi olan otoriter, baskıcı uygulamaların artması toplumsal barış ve demokrasi adına korkutucudur. Hükümetin son bir aylık uygulamaları basın özgürlüğü açısından çok daha vahim bir döneme girdiğimizin işaretidir. Basın özgürlüğüne yönelik saldırılara sadece gazeteciler değil, tüm toplum topyekûn karşı koymalı ve bunun uygun araçlarını yaratmalıdır. Unutulmamalıdır ki basının özgürlüğü, halkın özgürlüğüdür, bireysel hakların güvencesidir.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu”

Öne Çıkanlar

Yapay zekânın kontrolden çıkma riski yeniden gündemde

Ajans Bizim - Yapay zekânın gittikçe güçlenen sistemlerinin insan...

Faizi Düşürmenin Gerekçesi Olmalıdır

Beklendiği gibi oldu ve MB politika faizini yüzde 37’de...

Cezaevindeki Gazeteciler Listesi

Tutuklu ve Hükümlü14 Eylül 2026 Ali Ünal - Zaman Gazetesi...

Siyasette adam seçmek zor…

9.Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel, 12 Eylül’ün getirdiği siyasi yasakların...

Gıda Fiyatları Türkiye’de Neden Pahalı?

Birçok ülke ile yaptığımız fiyat kıyaslamalarında pahalı çıktığımızı son...

Gündemden

Yapay zekânın kontrolden çıkma riski yeniden gündemde

Ajans Bizim - Yapay zekânın gittikçe güçlenen sistemlerinin insan...

Faizi Düşürmenin Gerekçesi Olmalıdır

Beklendiği gibi oldu ve MB politika faizini yüzde 37’de...

Cezaevindeki Gazeteciler Listesi

Tutuklu ve Hükümlü14 Eylül 2026 Ali Ünal - Zaman Gazetesi...

Siyasette adam seçmek zor…

9.Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel, 12 Eylül’ün getirdiği siyasi yasakların...

Gıda Fiyatları Türkiye’de Neden Pahalı?

Birçok ülke ile yaptığımız fiyat kıyaslamalarında pahalı çıktığımızı son...

Okullara yeni ders önerisi

“GÖZÜNÜ AÇANLAR ÇAĞI” adlı bir ders, okullardaki her sınıfa...

Ortaya karışık…

Rahmetli 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstanbul’da yapılacak Boğaz Köprüsü...

Demiryolu ile Meyve-Sebze Taşımacılığı

Ülkemizde küçük denemelere rağmen bu konuda geç kalınmış olduğunu...
spot_img

İlgili İçerikler

Kategoriler

spot_imgspot_img