Süfyan Kızılarslan / Ajans Bizim – Kayseri’de 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı verilerine göre, saat 05.30 civarında meydana gelen depremin merkez üssü Hacılar olarak belirlendi.
Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğindeki depremin ardından büyüklüğü 1.3-2.6 arasında değişen artçı sarsıntılar yaşandı.
Kayseri Vali Yardımcısı Şenol Esmer, sosyal medyada hesabından yaptığı açıklamada, “Merkez üssü Hacılar ilçemiz Karpuzsekisi mevkisinde 4.8 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre bir olumsuzluk bildiriminde bulunulmadı” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “İlk bilgilere göre olumsuz bir durumumuz yok. Ekiplerimiz sahada, teyakkuz halinde” dedi ve resmi açıklamalara itibar edilmesini istedi.