Kırmızı bültenle aranan İngiliz İstanbul’da yakalandı

Süfyan Kızılarslan / Ajans Bizim – Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı İngiliz suç örgütü elebaşı İstanbul’da yakalandı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, İngiltere’de “organize suç örgütü elebaşı” olarak aranan Shaun Monaghan hakkında 4 Aralık’ta kırmızı bülten çıkardı. Shaun Monaghan, hakkındaki uluslararası arama kararından bir gün sonra İstanbul’da kaldığı otele düzenlenen operasyonla yakalandı. 

İngiltere’nin kuzey doğu bölgesinde uyuşturucu madde ticareti yapan ‘silahlı organize suç örgütünün’ elebaşı olan bu kişinin 25 Ekim’de Türkiye’ye geldiği belirlendi

Yerlikaya, açıklamasında Kafes-16 operasyonuna ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince silahlı organize suç örgütü elebaşı olan ve uyuşturucu madde ticareti, silahlı yaralama ve yasadışı silah/mühimmat bulundurma suçlarından İnterpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan Shaun Monaghan’ın İstanbul Fatih’te yaşadığı tespit edilmiş ve Kafes-16 operasyonuyla yakalandı.

Shaun Monaghan’ın elebaşılığını yaptığı silahlı örgütün İngiltere’de yüksek miktarlarda kokain ve eroin dağıtımı yaptığı, yasadışı silah ticareti, silahlı yaralama, silahlı tehdit ve silahlı soygun suçlarını işlediği, örgütün çok sayıda uzun namlulu ve tabanca cinsi silah ve mühimmata sahip olduğu tespit edilmiştir. 

Shaun Monaghan, 25.10.2023 tarihinde ülkemize gelmiş, 04.12.2023 günü hakkındaki kırmızı bülten yayınlanmış ve kahraman polisimiz tarafından 1 gün içerisinde 05.12.2023 tarihinde Fatih’te bir otelde yapılan kafes-16 operasyonuyla yakalanmıştır.”

Yerlikaya, “Uluslararası ve ulusal organize suç odaklarıyla, zehir tacirleriyle mücadelemiz artarak devam edecek. Hiçbirine göz açtırmayacağız, enselerindeyiz. Ülkemizi uluslararası ve ulusal organize suç örgütlerinden temizlemeye kararlıyız. Bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz” dedi. 

Öne Çıkanlar

Bir Litre Su 380 TL

“Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 1 litre su 380 TL” haberine...

100 TL Sınırı aşıldı, Motorin Zamları Kontak Kapattırdı!

Motorine yapılan son zamla birlikte litre fiyatının Ankara’da 101,50...

Cezaevindeki Gazeteciler Listesi

Tutuklu ve Hükümlü15 Eylül 2026 Ali Ünal - Zaman Gazetesi...

Yapay zekânın kontrolden çıkma riski yeniden gündemde

Ajans Bizim - Yapay zekânın gittikçe güçlenen sistemlerinin insan...

Faizi Düşürmenin Gerekçesi Olmalıdır

Beklendiği gibi oldu ve MB politika faizini yüzde 37’de...

Gündemden

Bir Litre Su 380 TL

“Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 1 litre su 380 TL” haberine...

100 TL Sınırı aşıldı, Motorin Zamları Kontak Kapattırdı!

Motorine yapılan son zamla birlikte litre fiyatının Ankara’da 101,50...

Cezaevindeki Gazeteciler Listesi

Tutuklu ve Hükümlü15 Eylül 2026 Ali Ünal - Zaman Gazetesi...

Yapay zekânın kontrolden çıkma riski yeniden gündemde

Ajans Bizim - Yapay zekânın gittikçe güçlenen sistemlerinin insan...

Faizi Düşürmenin Gerekçesi Olmalıdır

Beklendiği gibi oldu ve MB politika faizini yüzde 37’de...

Yine Yazım Sorunları Üstüne

Türkçenin yazım sorunları yazmakla bitmez! Bursa’da çıkan Sarmal Çevrim dergisinin...

Siyasette adam seçmek zor…

9.Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel, 12 Eylül’ün getirdiği siyasi yasakların...

Gıda Fiyatları Türkiye’de Neden Pahalı?

Birçok ülke ile yaptığımız fiyat kıyaslamalarında pahalı çıktığımızı son...
spot_img

İlgili İçerikler

Kategoriler

spot_imgspot_img