Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı Yenileniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi yıllardır atıl vaziyette bulunan Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nda kapsamlı tadilat çalışması başlattı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Haziran ayında tanıtımını yaptığı 110 projeden biri olan Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı Yenileme Projesi’nde çalışmalar başladı.

2021 yılında devralınmasının ardından geçici bir tadilat çalışması yapılarak kullanıma açılan otopark, şimdi de Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından baştan aşağı yenileniyor. 800 araçlık otoparkta gerçekleştirilecek çalışmaların ardından Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı hem kent merkezindeki park sorununa çözüm olacak hem de bölgede yaşayan Ankaralı gençlerin faydalanabileceği bir kütüphane haline gelecek.

sihhiye otoparki 01
Görsel: ABB

GENÇLERİN KULLANIMINA AÇILACAK

Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın birinci katı yapılacak çalışmalarla 400 metrekarelik bir kütüphaneye dönüştürülerek gençlerin kullanımına açılacak. Otoparkın, zemin katında da 1000 metrekarelik bir kafeterya alanı bulunacak.

Yeni sosyal tesisin özellikle Kolej ve Kurtuluş semtlerindeki üniversite öğrencilerine hitap etmesi planlanıyor.

sihhiye otoparki 02
Görsel: ABB

MODERN OTOPARK SİSTEMİ KURULACAK

27 bin 500 metrekare alana sahip otoparkın 4 katı araçlar için kullanılacak. Elektrik altyapısından kamera sistemlerine, otomasyon altyapısından havalandırma ve aydınlatma sistemlerine kadar birçok bakım onarım çalışmasının gerçekleştirileceği otoparkta, yangın söndürme ve acil durum yönlendirmeleri ile yatay-dikey işaretlemeler de yenilenerek daha güvenli hâle getirilecek.

800 araçlık otoparkın 40 araçlık yeri işaretlerle engelliler için ayrılırken, elektrikli araçlar için de şarj istasyonları kurulacak.

latif yesil abb
Fen İşleri Daire Başkanlığı Üstyapılar Şefi Latif Yeşil / Fotoğraf: ABB

“3 AY İÇİNDE TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Devam eden kapsamlı tadilat çalışmaları hakkında bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanlığı Üstyapılar Şefi Latif Yeşil, “Zeminlerimizde tüm duvarlarımızda ve cephelerimizde boyama çalışmaları devam ediyor. Ayrıca otomasyon sistemlerini de modernize etmeye çalışıyoruz. Otopark içerisinde elektrikli araçlar için de şarj istasyonları bulunacak. Zemin katına kafeterya, birinci katına ise kütüphane yapmayı planlıyoruz. Kızılay bölgesine gelen vatandaşların araç park problemine çözüm olacağını düşünüyoruz. Çalışmalarımızı 3 ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

sihhiye otoparki 03
Fotoğraf: ABB
sihhiye otoparki 04
Görsel: ABB

Öne Çıkanlar

Bir Litre Su 380 TL

“Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 1 litre su 380 TL” haberine...

100 TL Sınırı aşıldı, Motorin Zamları Kontak Kapattırdı!

Motorine yapılan son zamla birlikte litre fiyatının Ankara’da 101,50...

Cezaevindeki Gazeteciler Listesi

Tutuklu ve Hükümlü15 Eylül 2026 Ali Ünal - Zaman Gazetesi...

Yapay zekânın kontrolden çıkma riski yeniden gündemde

Ajans Bizim - Yapay zekânın gittikçe güçlenen sistemlerinin insan...

Faizi Düşürmenin Gerekçesi Olmalıdır

Beklendiği gibi oldu ve MB politika faizini yüzde 37’de...

Gündemden

Bir Litre Su 380 TL

“Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 1 litre su 380 TL” haberine...

100 TL Sınırı aşıldı, Motorin Zamları Kontak Kapattırdı!

Motorine yapılan son zamla birlikte litre fiyatının Ankara’da 101,50...

Cezaevindeki Gazeteciler Listesi

Tutuklu ve Hükümlü15 Eylül 2026 Ali Ünal - Zaman Gazetesi...

Yapay zekânın kontrolden çıkma riski yeniden gündemde

Ajans Bizim - Yapay zekânın gittikçe güçlenen sistemlerinin insan...

Faizi Düşürmenin Gerekçesi Olmalıdır

Beklendiği gibi oldu ve MB politika faizini yüzde 37’de...

Yine Yazım Sorunları Üstüne

Türkçenin yazım sorunları yazmakla bitmez! Bursa’da çıkan Sarmal Çevrim dergisinin...

Siyasette adam seçmek zor…

9.Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel, 12 Eylül’ün getirdiği siyasi yasakların...

Gıda Fiyatları Türkiye’de Neden Pahalı?

Birçok ülke ile yaptığımız fiyat kıyaslamalarında pahalı çıktığımızı son...
spot_img

İlgili İçerikler

Kategoriler

spot_imgspot_img